50 مطلب آخر
عفونت بیمارستانی : عفونتهای بیمارستانی - خسارات و تلفات ؟؟؟

دكتر محمدمهدی گویا، رئیس مركز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در همایش بررسی عفونت های بیمارستانی با اعلام این خبر گفت: «هر سال حدود ۶ میلیون بیمار در ۸۰۰ بیمارستان كشور بستری می شوند در حالی كه وضع برخی از این بیمارستان ها پایین تر از استاندارد بیمارستانی است.»

رئیس مركز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در حاشیه این همایش گفت: میزان ابتلا به عفونت های بیمارستانی براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) در كشورهای مختلف متفاوت و ۵ تا ۱۰ درصد است. این رقم درباره كشور ما نیز صدق می كند، اما با استقرار نظام مراقبت از عفونت های بیمارستانی سعی می كنیم ضمن به دست آوردن رقم دقیق در این زمینه، به وضع مطلوب تری دست یابیم.»

همایش بررسی عفونتهای بیمارستانی  با سخنان دکتر گو یا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت  ٬ و دیگر سخنرانان ٬  یاد اور نکات بسیار مهمی در ارتباط با وظایف جامعهء بیمارستانی کشور ٬ به خصوص مدیران بیمارستان ها میباشد . بر اساس مطالب ایراد شده در این کنفرانس  ٬  در حالی که مبالغ  وحشتناک  ضرر و زیان های اقتصادی ناشی از عفونتهای بیمارستانی ٬   تقریبا با احداث ۵ بیمارستان ۹۶ تختخوابی در سال  برابری کرده  و  یا با تعمیرات اساسی بیش از  ۱۵ بیمارستان در سال  قابل مقایسه میباشد  ٬  لیکن  بحث امار مرگ و میر  ناشی از این موضوع  نگران کننده تر است .  بر اساس امار اعلامی توسط دکتر لاریجانی ٬  رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ٬ از حدود  ۶۰۰ هزار نفری که در سال در بیمارستانها ی  کشور بستری میشوند ٬  ۱۰ درصد مبتلاء به عفونتهای بیمارستانی شده و از هر صد نفر ایشان ٬ یک نفر جان خود را از دست میدهد . یعنی در هر سال  ۴  هواپیمای توپولوف در بیمارستانهای ما فقط به خاطر عفونتهای بیمارستانی ٬ سقوط مینمایند . ؟ ؟  

بر روی کلمه  ادامه متن  برای مشاهدهء ادامه مطلب  کلیک نمایید .

تحلیل ما

متن کامل

با ذکر توضیحات بالا ٬ متن خبر را ٬ با دقت در امار های اعلامی  ٬ مطالعه و در صورت تعجب  یا وحشت  ٬ نگرانی ما را نیز به ان اضافه فرمائید . البته  احتمال  هر نوع اشتباهی در امار های دولتی ٬ چیز جدیدی نیست . مقصر خاصی هم ندارد ولیکن تحلیل این امارها  توسط کارشناسان و قبل از اعلام عمومی توسط مسئولین   ٬ کمترین توقع  از  دستگاه عریض و طو یل  ستادی درمانی کشور میباشد .  بزودی مقالهء  تخصصی  این موضوع  را  تقدیم خواهیم  نمود .

دكتر محمدمهدی گویا  ، رئیس مركز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت  ، درمان و آموزش پزشكی در همایش بررسی عفونت های بیمارستانی با اعلام این خبر که بزودی نظام مراقبت از عفونت های بیمارستانی با هدف حفظ سلامت كاركنان بخش بهداشت و درمان  ، جلوگیری از اضافه شدن مشكلات بیماران ،  به حداقل رساندن میزان این عفونت ها و كاهش بار ناشی از آن در ۱۰۰ بیمارستان كشور اجرا می شود ٬   گفت: «  هر سال حدود ۶ میلیون بیمار در ۸۰۰ بیمارستان كشور بستری می شوند در حالی كه وضع برخی از این بیمارستان ها پایین تر از استاندارد بیمارستانی است.  »

دكتر گویا  ، استانداردسازی و یكسان كردن تعاریف  ، آموزش پرسنل  ، نظارت مستمر بر فرآیند جمع آوری داده ها و حمایت از اجرای نظام ارزشیابی  را از جمله برنامه های اجرایی برای برقراری نظام مراقبت عفونت بیمارستانی عنوان كرد و گفت: «  اجرای این نظام در بیمارستان ها با تجهیز بیمارستان ها به امكانات مورد نیاز و تأمین منابع مالی   ، تجهیز آزمایشگاه ها  ٬  حمایت از تحقیقات مرتبط و اجرای نظام پایش میسر است. اما باید تولید مواد ضدعفونی كننده و دستگاه های استریلیزاسیون و جمع آوری و دفع صحیح زباله های بیمارستانی نیز مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مركز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت با اعلام این كه خط مقدم بیماری های عفونی گروه درمانی است گفت: «    آمارها نشان می دهد تا ۶۰ درصد مبتلایان به اپیدمی سارس را كاركنان بهداشتی - درمانی تشكیل می دهند.   »

او با اشاره به افزایش یكنواخت خطر ابتلا به عفونت در آمریكا در دهه های اخیر گفت: «   هر سال ۴‎/۵ تا ۵‎/۷ میلیارد دلار برای كنترل عفونت های بیمارستانی در این كشور هزینه می شود  ٬ این رقم در انگلستان یك میلیارد پوند در سال است.  »

به گفته دكتر گویا روزانه ۴ هزار و ۳۸۴ كودك در كشورهای در حال توسعه به علت ابتلا به عفونت بیمارستانی جان خود را از دست می دهند و میزان عفونت بیمارستانی در نوزادان در كشورهای در حال توسعه ۱۲ برابر این میزان در كشورهای توسعه یافته است.

او با اعلام این كه هر روز ۲۴۷ نفر در آمریكا به دلیل ابتلا به عفونت بیمارستانی جان خود را از دست می دهند ،   گفت: «   یك چهارم بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه دچار یك عفونت بیمارستانی می شوند كه تخمین زده می شود این میزان در كشورهای در حال توسعه دو برابر باشد.  »

رئیس مركز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در حاشیه این همایش گفت: میزان ابتلا به عفونت های بیمارستانی براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) در كشورهای مختلف متفاوت و ۵ تا ۱۰ درصد است. این رقم درباره كشور ما نیز صدق می كند، اما با استقرار نظام مراقبت از عفونت های بیمارستانی سعی می كنیم ضمن به دست آوردن رقم دقیق در این زمینه  ، به وضع مطلوب تری دست یابیم.»

دكتر گویا خاطرنشان كرد: «   این عفونت ها بار سنگینی هم روی دوش بیماران و هم روی دوش نظام سلامت كشور می گذارد   . بنابراین باید نظام مناسبی درباره عفونت های بیمارستانی داشته باشیم   . برای این منظور به سامانه ثبت و گزارش دهی مناسب نیاز داریم تا با برنامه ریزی مناسب  ، میزان عفونت های بیمارستانی و هزینه های ناشی از آن را به كمترین حد ممكن برسانیم.»او گفت: «   پس از جمع آوری نتایج این طرح كه به صورت پایلوت در ۱۰۰ بیمارستان انجام می شود   ، نظام مراقبت از عفونت های بیمارستانی در تمام بیمارستان های سطح كشور اجرا خواهد شد.   »

دكتر محمدباقر لاریجانی  ، رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران   ،   در این همایش با اعلام این كه ابتلا به عفونت های بیمارستانی طول مدت بستری را به طور متوسط تا ۵ روز افزایش می دهد  ، گفت: «   با در نظر گرفتن این موارد و با احتساب ۱۰۰ هزار تخت بستری موجود در كشور و بستری حدود ۶۰۰ هزار بیمار برای مراقبت در بیمارستان   ، تخمین زده می شود حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان هزینه ناشی از عفونت های بیمارستانی به كشور تحمیل شود.   »

به گفته او    ، از هر صد نفر مبتلا به عفونت های بیمارستانی    ،    یك نفر جان خود را از دست می دهد .  دكتر لاریجانی بر ضرورت تشكیل كمیته بیمارستانی و تیمی متشكل از متخصصان عفونی علوم آزمایشگاهی و پرستاری برای كنترل عفونت تأكید كرد.
منبع : روزنامه ایران

منبع : تاریخ : ۱۳۸۵/۱۲/۱ تعداد بازدیدکنندگان : 11881

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 2557
بازدید دیروز : 2029
بازدید این ماه : 75943
بازدید امسال : 891681
بازدید کل : 36366089

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش