50 مطلب آخر
حوادث و ایمنی : 4 میلیارد دلار زیان بیمارستانهای غیرایمن

بیمارستانهای غیر ایمن در کشورهای عضو اکو طی 10 سال گذشته، 4 میلیارد دلار زیان اقتصادی بر جای گذاشته است

طی 10 سال گذشته 24 میلیون نفر در دنیا بر اثر آسیب وارده به بیمارستانها در بلایای طبیعی جان خود را از دست دادند.

 هر روزه در جهان شاهد تخریب تسهیلات درمانی در اثر وقوع بلایای طبیعی هستیم،  تخریب مراکز درمانی در این شرایط برای کشورهای در حال توسعه ناگوارتر است. چرا که بازسازی بیمارستانها امری هزینه بر و دشوار است.

 منظور از ایمن سازی بیمارستانها به کارگیری هزینه هنگفت در این زمینه نیست ، چرا که اختلاف هزینه‌ ساخت بیمارستان ایمن و غیرایمن، بسیار ناچیز برآورد شده است

مبشر ریاض شیخ  نماینده سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تهران ، و نیز ٬  خورشید انور دبیرکل اکو  و همچنین ٬ سید محمد ساداتی نژاد، نماینده دبیرخانه استراتژی بین‌المللی کاهش بلایا در تهران  ٬  در نشست خبری که امروز با عنوان "مبارزه جهانی به منظور ایمنی بیمارستانها در منطقه کشورها عضو اکو"، برگزار شد ، مطالبی را عنوان نمودند که بشرح ذیل  تقدیم حضور شما میگردد . باشد که مورد استفادهء دست اندرکاران بیمارستانی کشور قرار گیرد :

جهت رویت مابقی این خبر ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  کلیک فرمائید :


تحلیل ما

متن کامل

 میلیارد دلار زیان اقتصادی بیمارستانهای غیرایمن در کشورهای عضو اکو

نماینده سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تهران، در نشست خبری با عنوان "مبارزه جهانی به منظور ایمنی بیمارستانها در منطقه کشورها عضو اکو"، برگزار شد، گفت: طی 10 سال گذشته 24 میلیون نفر در دنیا بر اثر آسیب وارده به بیمارستانها در بلایای طبیعی جان خود را از دست دادند.

مبشر ریاض شیخ، بیمارستان امن و ایمن را بیمارستانی دانست که بتواند در هنگام بروز بلایای طبیعی و پس از آن با حداکثر ظرفیت از نظر زیرساختها و تسهیلات به کار خود ادامه دهد.

وی با بیان اینکه هر روزه در جهان شاهد تخریب تسهیلات درمانی در اثر وقوع بلایای طبیعی هستیم، یادآور شد: تخریب مراکز درمانی در این شرایط برای کشورهای در حال توسعه ناگوارتر است. چرا که بازسازی بیمارستانها امری هزینه بر و دشوار است.

نماینده سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تهران، در این زمینه به برخی بلایای طبیعی ناگوار که در سالهای اخیر در جهان روی داد، اشاره و اضافه کرد: به طور مثال در سال 2003 با وقوع زلزله ‌ای در شهر بم ، 30 هزار نفر کشته و تمام ساختار درمانی شهر تخریب شد و متاسفانه پس از گذشت 5 سال از وقوع حادثه هنوز مراحل بازسازی مراکز درمانی شهر بم به پایان نرسیده است .

وی همچنین به وقوع زلزله پاکستان در سال 2005 و زلزله دیگر در کشور لبنان در سال 2006 اشاره و خاطر نشان کرد: بنابراین باید با سرمایه‌ گذاری در سطح ملی، کشورها آمادگی لازم را برای مواجهه با بلایای طبیعی از نظر ساختارهای مراکز درمانی پیدا کنند.

ریاض شیخ، تاکید کرد: منظور از ایمن سازی بیمارستانها به کارگیری هزینه هنگفت در این زمینه نیست، چرا که اختلاف هزینه‌ ساخت بیمارستان ایمن و غیرایمن، بسیار ناچیز برآورد شده است .

وی، با اشاره به برگزاری کنفرانس کاهش بلایای طبیعی که در سال 2005 در کشور ژاپن برگزار شد، افزود: در این کنفرانس 68 کشور متعهد به همکاری در این زمینه به ویژه در بخش ایمن سازی بیمارستانها شدند.

نماینده سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تهران اظهار داشت: بر این اساس این کشورها متعهد شدند تا در سالهای 2008 و 2009 در پیکار جهانی ایمن سازی بیمارستانها شرکت کنند.

وی تصریح کرد: البته با توجه به ضرورت مقاوم بودن بیمارستانها و مراکز درمانی در هنگام سوانح طبیعی باید پس از سالهای مشخص شده، بحث ایمن سازی بیمارستانها را جدی گرفت.

همچنین در این نشست، خورشید انور، دبیرکل اکو نیز به قرار گرفتن کشورهای عضو این سازمان در منطقه زلزله خیز اشاره و عنوان کرد: 7 کشور از 10 عضو اکو یعنی ازبکستان، افغانستان، ایران، پاکستان، تاجیکستان و قزاقستان، ویرانگرترین زلزله‌ ها را تجربه کرده ‌اند.

وی با بیان اینکه در این زمینه اکو با دبیرخانه کاهش بلایای طبیعی سازمان ملل تفاهمنامه ‌ای را امضا کرده است، برنامه ‌های این سازمان را شامل کاهش ریسک بلایا، آماده سازی در برابر خطرات طبیعی ، افزایش ظرفیتها در سطح ملی و محلی برای کاهش آسیب پذیری و تبادل اطلاعات و برگزاری کنفرانسها و سمینارهای آموزشی برشمرد .

دبیرکل اکو گفت: در ماه آینده کارگاه آموزشی در مورد کاهش خطرات بلایا با هماهنگی دولت ایران و دبیرخانه کاهش بلایای طبیعی سازمان ملل (UN/ISDR ) برگزار و نتیجه آن در قالب گزارشی در سال 2009 اعلام خواهد شد.

همچنین در این نشست سید محمد ساداتی نژاد، نماینده دبیرخانه استراتژی بین‌المللی کاهش بلایا در تهران ویژگیهای بیمارستان ایمن را مقاومت در برابر بلایای طبیعی و جلوگیری از مرگ بیماران و کارکنان، امکان ادامه فعالیت و بهره مندی از نیروی کاری بهداشتی آموزش دیده نام برد و خاطر نشان کرد: اطمینان یافتن از ایمن بودن بیمارستانها و امکانات بهداشتی در برابر بلایا به تعهد بالاترین سطوح سیاسی و حمایت و کمک همه بخش های جامعه دارد.

منبع : خبرگزاری مهر

منبع : تاریخ : ۱۳۸۶/۱۱/۱۰ تعداد بازدیدکنندگان : 12580

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 66
بازدید دیروز : 1625
بازدید این ماه : 50748
بازدید امسال : 846231
بازدید کل : 37213304

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش