50 مطلب آخر
معرفی1مرکز : معرفی بیمارستان لاله

 سایت تخصصی بیمارستان سازی در ایران ٬ به منظور ارایهء اطلاعات تخصصی و مستند از بیمارستان های نوساز  و یا بازسازی شده  در کشور  ٬ اقدام به راه اندازی صفحهء ویژهء معرفی این مراکز نموده است ٬ تا ضمن بهره گیری متخصصان از جزئیات فنی و امکانات موجود در این بیمارستان ها ٬ عموم مردم نیز از این فرصت برای انتخاب  اگاهانهء مراکز مورد نیاز ٬ بدون توهمات تبلیغی عصر حاضر ٬ بهره برداری نمایند .

لاله بزرگترین و مجهزترین بیمارستان خصوصی خاورمیانه

گفت‌وگوی «آسیا» با جواد احمدی رییس بیمارستان لاله  ٬ عنوان مطلبی است که در ستون معرفی بیمارستانهای ایران  قبلآ در اختیار شما قرار گرفته و جهت ثبت و نگهداری در سوابق ٬ حالیه در این محل بعنوان آرشیو در اختیار شما میباشد .


تحلیل ما

متن کامل

  

  لاله بزرگترین و مجهزترین بیمارستان خصوصی خاورمیانه

 

مختصری درباره سابقه پزشكی خودتان بگویید؟ دكتر جواد احمدی هستم. عضو هیات علمی دانشگاه تهران، متخصص در جراحی عمومی و فوق‌تخصص در جراحی كودكان و نوجوانان كه در سال 1358 در رشته جراحی فارغ‌التحصیل شدم، حدود 15 سال رییس جراحی بخش مركز طبی كودكان بودم و در حال حاضر قائم مقام رییس بخش كودكان دانشگاه تهران هستم.

طرح تاسیس این بیمارستان درچه سالی مطرح شد؟ در ابتدا ده نفر بودیم كه تصمیم گرفتیم بیمارستان متروكه را بخریم و آن را به یك بیمارستان جدید تبدیل كنیم و چون آن بیمارستان جنب پارك لاله بود، از ابتدا اسم آنرا لاله گذاشتیم. ولی وزارت بهداشت و درمان به دلایلی با كار ما موافقت نكرد و نتوانستیم كه آن طرح را اجرا كنیم.

بعد چه شد؟ اسم گروه پزشكی ما لاله شد، به همین دلیل این بیمارستان را هم لاله نام نهادیم. بعد وزارت بهداشت به ما اجازه درخواست بیمارستان داد، تصمیم گرفتیم كه یك بیمارستان جدید تاسیس كنیم در سال 1369 مجوز را گرفتیم، ولی آنها به ما پیشنهاد كردند كه بیمارستان را در مناطق محروم بسازیم ولی ما آنها را توجیه كردیم كه بیمارستان خصوصی در مناطق محروم جواب نمی‌دهد. بیمارستان خصوصی باید در مكانی قرار بگیرد كه شرایط مردم و امكانات مالی خوبی داشته باشند. به هر حال ما درخواست كردیم كه در شهرك‌غرب به ما جواز بدهند و در همان سال جواز را گرفتیم.

زمین بیمارستان را با این متراژ زیاد چگونه تهیه كردید؟ این زمین حدود 10هزار و 250متر است كه سازمان عمران شهرك غرب به مزایده گذاشته بود و ما آنرا برنده شدیم با اینكه یكی از رقبای ما دانشگاه آزاد بود و شركت تینا فرایند نقشه ساختمان را برای ما كشید و مهندس احمدی كه سازنده مترو و شهرك آتی‌ساز بود، مجری طرح شد.

بیمارستان لاله بزرگترین بیمارستان خاورمیانه است؟ بله، البته بزرگترین بیمارستان خصوصی خاورمیانه ٬ در تهران بیمارستان‌های بزرگتری هم از لاله داریم اما دولتی هستند.

تجهیزات لاله بسیار مدرن است. هزینه دستگاه‌ها را چطور فراهم كردید؟ 10میلیون دلار وام ذخیره ارزی از بانك ملی و حدود 3میلیارد تومان هم از بانك سامان وام گرفتیم. حدود 13میلیارد تومان فقط صرف تجهیزات پزشكی كردیم.

می‌توان گفت كه تجهیزات پزشكی شما در ایران در رتبه اول است؟ ویژگی‌هایی در این بیمارستان اعمال كرده‌ایم كه به جرات می‌توان گفت در جای دیگر وجود ندارد، یكی از آنها رادیوتراپی شتاب دهنده است. تا به حال رادیوتراپی‌هایی كه صورت می‌گرفت رادیوتراپی كبالت بود كه تقریبا در دنیا در حال منسوخ شدن است و درمان اصلی را انجام نمی‌دهد، رادیوتراپی شتاب دهنده دقیقا روی سلول سرطانی می‌رود و آن را از بین می‌برد. رقم خیلی زیادی را برای این دستگاه هزینه كردیم حدود 3میلیارد تومان با ساختمانش برای ما هزینه داشت.

ساختمان رادیوتراپی شتاب دهنده با وجود كاربردش كه مورد نیاز بیماران سرطانی است چقدر پذیرش می‌تواند داشته باشد؟ هر چقدر مریض مراجعه كند رادیوتراپیست‌ها جوابگو هستند.

مریض‌ها پس از رادیوتراپی بستری نمی‌شود؟ اصولا خیر، در همان ساختمان مراقبت‌های لازم از بیماران صورت می‌گیرد اما بعضی‌ها هم احتیاج به بستری شدن دارند.

چقدر در ساخت بیمارستان لاله استانداردهای بین‌المللی رعایت شده است؟ این ساختمان استاندارد بین‌المللی دارد، فضاها برای هر تختی تعریف شده است و فضای سبز بسیار زیادی در بیمارستان وجود دارد. رنگ‌های اتاق‌ها كاملا مطابق با آرامش بیماران است.

تعداد سهامداران همان 10 نفر اول است؟ خیر، 10 نفر هیات موسس هستند كه آقایان سامی‌زاده رییس هیات مدیره، عباسی، ذوالفقار، رحمانی، قهرمانی، ناصر شریف، پورشریف، مساورلاتی و طباطبایی هستند كه در ابتدا اعضای هیات مدیره را تشكیل دادند به تدریج پزشكان دیگر به گروه ما پیوستند كه در یك سال اول صد نفر شدیم. در آن زمان سال 1369 قرار بود هر كدام نفری یك میلیون تومان پول بدهیم كه مقدار كمی بود، به علت تورم هزینه‌ها بالا می‌رفت قرار بود در ابتدا بیمارستان 3 ساله تمام شود كه در نهایت 14سال طول كشید.

وقفه هم در طول ساخت بیمارستان پیش آمد؟ بله، حدود 2 سال در كار ساخت وقفه افتاد، به مرحله‌ای رسیدم كه می‌خواستیم با بانك‌ها شریك بشویم كه نشد و در حال منصرف شدن از ساخت بیمارستان بودیم.

اما ادامه دادید؟ بله با اراده قوی كه داشتیم و كمك‌های خداوند ادامه دادیم.

چگونه ؟ افزایش سرمایه كردیم و تعدادمان را از 100 نفر به 200 نفر افزایش دادیم.

پول‌ها را چگونه پرداخت می‌كردید؟ 10 نفر موسس در ابتدا یك میلیون پول گذاشتیم، بعد از 6 ماه كه تعداد ما 100 نفر شد هر كس 2میلیون تومان پول داد به تدریج همه اعضا پول برای ساخت بیمارستان می‌دادند.

سهام بیمارستان را چگونه فروختید؟ بعد از آمدن آن 100نفر، قیمت سهام دیگر دو میلیون تومان نبود. با پیشرفت ساختمان قیمت سهام افزایش پیدا می‌كرد مثلا از 20میلیون تومان به 40میلیون تومان و ....

آخرین سهامی كه فروختید قیمتش چقدر بود؟ دو سهم بیهوشی را فروختیم كه قیمت هر یك سهم 600میلیون تومان بود. با پول سهامداران بیمارستان را ساختید؟ بله، به غیر از وامی كه برای خرید تجهیزات پزشكی گرفتیم، پول ساختمان را از طریق سهامداران تهیه كردیم. از سال گذشته قیمت هر سهم جراحی از 300میلیون تومان و سهام داخلی از 250میلیون تومان كمتر نبود.

هنوز هم سهم برای فروش دارید؟ حدود 20 سهم دیگر برای فروش داریم كه قیمت آن در هر رشته پزشكی متفاوت است. در رشته رادیوتراپی، جراحی، زنان زایمان، گوش و حلق‌وبینی، چشم و .... سهم برای فروش داریم.

در حال حاضر چند سهامدار دارید؟ 230نفر سهامدار داریم.

سهامداران چه كسانی هستند؟ سهامداران ما از پزشكان تراز اول كشور هستند، در اساسنامه ما حضور سهامدار غیرپزشك ممنوع است. اكثر سهامداران از اعضای هیات علمی دانشگاه ها هستند.

پزشكان خیلی جوان ندارید؟ چرا، پزشكان جوان باهوش و استعداد هم داریم، پزشكی ممكن است در سن 35سالگی تراز اول باشد.

اكثر كادر پزشكی بیمارستان شما در سطح بالا هستند؟ شاید همه آنها در سطح تراز اول نباشند اما قسمت اعظم آنها را پزشكان تراز اول تشكیل می‌دهند. همه آنها متخصص و با تجربه هستند. بعضی از پزشكان بیمارستان لاله در سطح بهترین‌های دنیا هستند.

چند پزشك فعال برای رسیدگی به بیماران در بیمارستان لاله عضو هستند؟ تمام سهامداران ما پزشكان بیمارستان هم هستند و پزشك جدیدی را استخدام نمی‌كنیم مگر برای اورژانس یا درمانگاه، اما بدنه اصلی پزشكان را سهامداران تشكیل می‌دهند.

در كل بیمارستان چند درمانگاه دارید؟ بیمارستان از چه قسمت‌هایی تشكیل شده است؟ این بیمارستان 10هزار متر زمین و 33هزار متربنا دارد كه در 8طبقه بیمارستان طراحی شده، 2طبقه زیرزمین و 6طبقه بخش‌های مختلف. 3 طبقه بستری داریم كه در طبقه 100 بیمار می‌توانند بستری شوند. 14 تخت ICU ، 14 تخت ccu ، ICU قلب‌باز ICU جنرال 24 تخت داریم. 24 كلینیك داریم كه پزشكان همیشه در آن فعال هستند، در این بیمارستان در تمام ساعت‌ها پزشك متخصص حضور دارد. در اورژانس پزشك داخلی، زنان، اطفال و جراح قلب همیشه هستند.

ساعت كاری به چه صورت است؟ اورژانس 24ساعته فعال است. بقیه كلینیك‌ها از صبح تا 9 شب مریض می‌پذیرند. اورژانس بسیار مجهز و مدرن برای بیماران فراهم كرده‌ایم. بیماران اورژانسی خیلی سریع باید به بیمارستان برسند،

 

این بر عهده خود بیمارستان است؟ بیمارستان ما فعلا 2 آمبولانس دارد كه به عمل عازم می‌شود اما اغلب بیماران از طریق اورژانس تهران به اینجا منتقل می‌شوند و اورژانس ما آمادگی پذیرش آنها را دارد.

در این بیمارستان باند هلی‌كوپتر هم دارید؟ بله، این از ویژگی‌های ماست كه در بیمارستان‌های دیگر كشور وجود ندارد.

مریض‌ها چگونه به هلی‌كوپتر دسترسی پیدا می‌كنند؟ در جاده‌ها اگر تصادف شود و بخواهند مریض را سریع برسانند ما آمادگی داریم.

خود بیمارستان هلی‌كوپتر ندارد؟ در حال حاضر خیر اما شركت‌هایی با ما مذاكره كرده‌اند ولی برای بستن قرارداد هنوز به مرحله نهایی نرسیده‌ایم.

بخش‌های مختلف پزشكی بیمارستان چیست؟ قلب، داخلی، جراحی، گوش و حلق‌وبینی، چشم، جراحی اطفال، اطفال، دیالیز، جراحی پلاستیك، جراحی مغز و اعصاب، رادیوتراپی، رادیولوژی، زنان، اسكن ایزوتوپ، IVF مركز نازایی، ICU ، CCU و ... كلیه بخش‌های پزشكی در اینجا وجود دارد.

ظرفیت همه بخش‌های به یك اندازه است؟ بخش‌ها به نسبت سهامداران تقسیم شده‌اند، سهامداران بخش زنان 40نفر هستند كه 4 كلینیك و 2 بخش در بیمارستان به خود اختصاص داده‌اند، بخش جراحی عمومی هم 3 كلینیك دارد، در حقیقت هر 10 پزشك یك كلینیك و هر رشته هم یك بخش دارد.

برای تقسیم‌بندی یا تعیین ظرفیت به كمبودهای جامعه هم توجه كرده‌اید تا در بیمارستان شما جبران شود؟ بخش‌هایی مثل نازایی، سنگ شكن، اورولوژی اجرای كلیه و مجاری، رادیوتراپی شتاب دهنده كه در این بیمارستان است كمك زیادی به این بیماران می‌كند.

دستگاه‌های پزشكی شما در حد بیمارستان‌های خوب اروپا یا آمریكا است؟ بله، قطعا می‌توانم بگویم كه در حد بیمارستان‌های خوب آنجا است، مثلا رادیولوژی آنژیوگرافی و گامااسكن در حد مدرن‌ترین كشورهای دنیا است.

دستگاه مدرن یك طرف قضیه است، آمادگی پزشكان و طرز كار كردن با آن طرف دیگر، پزشكان شما چقدر آمادگی استفاد از این دستگاه ها را دارند؟ از دستگاه‌های مدرن ما دو دسته افراد استفاده می‌كنند تكنسین‌ها و پزشكان. تكنسین‌ها از افراد باتجربه هستند. علاوه بر آن یك تیم مهندسی پزشكی) داریم كه با این دستگاه‌ها كار می‌كنند و اگر دستگاه‌ها خراب شوند، توسط آن گروه تعمیر می‌شوند كه توسط كارشناسی همین گروه به كشور وارد شده‌اند.

آموزشی برای كار با دستگاه‌ها صورت می‌گیرد؟ بله، توسط همان شركت‌ها كه دستگاه‌ها را می‌فروشند، آموزش به تكنسین‌ها صورت می‌گیرد. در زمینه آنژیو قلب پزشكان بسیار مشهوری داریم كه خدمات را برای بیماران انجام می‌دهند. جراجان قلب، دكتر ماندگار، بلوریان، حسین احمدی و ... هستند.

عمده‌ترین مساله‌ای كه باعث شد بیمارستان خصوصی تاسیس كنید چه بود؟ از ابتدا تصور چنین طرح بزرگی را نداشتیم، برآوردی را كه در ابتدا داشتیم یك میلیارد بود حتی در هیات مدیره در ابتدا مطرح شد كه این متراژ برای بیمارستان اقتصادی نیست و قسمتی از زمین را به بیمارستان اختصاص دهیم اما من همیشه با این طرح‌ها مخالفت كردم. به هر حال بیمارستان سازی كار اقتصادی نیست اگر این سرمایه را در بخش‌های دیگر صرف می‌كردیم، چندین برابر سودآوری داشت. تنها هدف ما ساخت بیمارستان بوده، پزشكان به ما 10 نفر اعضای هیات مدیره اعتماد كرده بودند. این كار به صورت فردی امكان‌پذیر نیست و همكاری همه اعضا را احتیاج دارد. پزشكان سهامدار ذره‌ذره درآمدشان را برای ساخت بیمارستان می‌دادند.

فضای نامناسب برخی بیمارستان‌و كمبودهایی كه برای سرویس‌دهی بیماران وجود دارد، چقدر در این تصمیم شما موثر بود؟ مدتی به خارج از كشور رفته بودم و بیمارستان‌های بسیار مجهز را دیده بودم. آن بیمارستان‌ها خیلی مرتب، منظم بودند و احترام زیادی به بیماران می‌گذاشتند. فرهنگی كه آنها در بیمارستان داشتند برای من خیلی جالب بود. تصمیم گرفتیم در ایران بیمارستانی تاسیس كنیم كه خصوصیاتی نزدیك به بیمارستان‌های مدرن دنیا داشته باشد. در حال حاضر نیروهای پرستاری و كادر بیمارستان را از بهترین افراد انتخاب كردیم. نهایت هدف ما این است كه بیمارستان در شرایط بسیار مطلوبی از جهت پزشكان، سرویس‌دهی و پرسنل داشته باشد.

 

شنیده‌ایم كه در این بیمارستان جذب مریض از اطراف ایران هم صورت می‌گیرد؟ بله این یكی از اهداف ماست كه از منطقه جذب مریض داشته باشیم. در دوبی از لحاظ ارایه خدمات پزشكی توسط پزشكان پیشرفت زیادی نمی‌بینید در حالی كه بیمارستان‌ها هزینه خیلی زیادی از بیماران می‌گیرند و این درحالی است كه با هزینه ارزان‌تر بیماران بسیاری از كشورهای اطراف خلیج و شمال ایران را پذیرا می‌شویم. تبلیغاتی هم در این زمینه داشته‌اید؟ وزیر بهداشت و درمان عمان از بیمارستان ما بازدید كرد و همین طور با مسوولان كویت صبحت‌هایی شده است. یكی دیگر از ویژگی‌های این بیمارستان سوئیت‌های مجهزی است كه برای بیماران و همراهانشان در نظر گرفته‌ایم. سوئیت‌های این بیمارستان دارای وسایل كامل برای همراهان و بیمار است، آشپزخانه‌ای كه وسایل كامل آشپزی را دارد مثل گاز برقی، یخچال، مكروویو، سرویس صوتی كامل و كاناپه‌های تخت خواب شو و ... از ویژگی‌های این سوئیت‌ها است. همیشه مردم ما از رفتار كاركنان بیمارستان ناراضی هستند

با توجه به تمام شرایط موجود برای این مساله چه تدبیری اندیشیدید؟ قبل از استخدام كاركنان حتما در زمینه رفتار مناسب با بیماران به آنها تاكید و تذكر داده می‌شود. البته این یك فرهنگ دو طرفه است و مراجعان هم باید برخوردی مناسب با كاركنان داشته باشند.

بخش بیهوشی اغلب در بیمارستان‌های ما با معضل روبه‌رو بوده است، سیاست شما در این بیمارستان چگونه است؟ 22 متخصص بیهوشی داریم كه در رشته‌های مختلف بیهوشی تجربه دارند، مثل قلب، جراحی اعصاب، جراحی اطفال. به عنوان مثال جراحی اطفال با بزرگسال متفاوت است. بیهوشی در هر رشته‌ای به متخصص همان رشته احتیاج دارد.سعی می‌كنیم كه از بهترین داروهای بیهوشی استفاده كنیم تا مسایل قبلی رخ ندهد.

هزینه‌های این بیمارستان برای بیماران به چه صورت است؟ هزینه‌های ما طبق تعرفه سازمان بهداشت درمان و آموزش پزشكی است. البته در برخی موارد خاص اجازه داریم 20 تا 30 درصد هزینه بیشتری از بیماران بگیریم. در افتتاح بیمارستانی كه رییس جمهور آمده بودند، بعضی‌ها گفتند كه اینجا بیمارستان پولدارها است اما من به آنها گفتم كه درست است این‌جا خدمات بسیاری برای افراد دارد اما به دلیل اینكه این‌جا بیمه است خیلی از كارمندان و یا افراد عادی می‌توانند از خدمات این‌جا استفاده كنند. با تمام بیمه‌های خصوصی قرارداد بسته‌ایم. با بیمه‌های بانك‌ها، صداوسیما، مخابرات، شهرداری... هم قرارداد بسته‌ایم.

اگر مریضی به این‌جا مراجعه كند و پول نداشته باشد پذیرش صورت می‌گیرد؟ در مورد اورژانس قانونی وجود دارد كه وزارت بهداشت آنرا به همه تكلیف كرده است. بیمار اورژانسی در هر شرایطی باید بستری شود. به هیچ وجه مریضی به دلیل نداشتن پول از بستری شدن محروم نمی‌شود اما مریضی كه بدحال نیست و در بیمارستان‌های دیگر هم می‌تواند بستری شود باید هزینه را پرداخت كند. به دلیل هزینه‌های بیمارستان در حال حاضر از حق علاج پزشكان 15درصد كم كرده‌ایم. از بیماران خارجی هم به اندازه بیماران داخلی پول دریافت می‌كنید، در این مورد فعلا قیمت آن فرقی نمی‌كند. هنوز تعرفه نهایی آن را ننوشته‌ایم.

غذای بیمارستان كابوس خیلی از بیماران است در این‌جا به چه صورت است؟ غذای رژیمی كه مخصوص بیماران دیابتی است اما برای بیماران معمولی منوی غذایی داریم و چهار متخصص تغذیه استخدام كرده‌ایم كه تمام آشپزخانه و كیفیت غذا را تحت نظر داشته باشند. من قول می‌دهم كه غذای ما از هتل‌ها هم بهتر باشد. آسانسوری كه غذا را به طبقات مختلف می‌برد از دیگر آسانسورها جدا است و غذا بسیار استریل تحویل داده می‌شود.

این بیمارستان ویژگی دیگری دارد؟ همه بیمارستان‌ها یك داروخانه دارند، اما در اینجا 2 داروخانه داریم یكی برای بخش تدارك دیده‌ایم و داروخانه دیگری هم در بیرون بیمارستان خدمات می‌دهد، داروهای ما بسیار كامل هستند و نیازهای بیماران را تامین می‌كنند. سیستم آشپزخانه هم در اینجا منحصربه‌فرد است.

بیمارستان ضدزلزله است؟ بله تا 5/8 ریشتر ساختمان مقاومت می‌كند.

بزرگترین بیمارستان خصوصی خاورمیانه در آخرین روزهای ریاست جمهوری با حضور آقای خاتمی افتتاح شد . بیمارستانی كه از 14سال پیش توسط 10 پزشك ایرانی طراحی شده و تا رسیدن به این مرحله فرازونشیب‌های بسیاری را گذرانده است. این بیمارستان دارای 29 بخش و 240 تخت است كه در صورت لزوم تا 400 بیمار هم پذیرش می‌كند. تجهیزات مدرن، پزشكان متخصص، طراحی و ساخت مناسب از مهمترین ویژگی‌های بیمارستان لاله است كه تمام هزینه‌های آن توسط پزشكان سهامدار این بیمارستان پرداخته شده است و در حال حاضر آماده پذیرش بیمار در بخش‌های مختلف بیمارستان از داخل و خارج از كشور است .


گفت‌وگوی «آسیا» با رییس بیمارستان لاله

منبع : تاریخ : ۱۳۸۶/۹/۱۵ تعداد بازدیدکنندگان : 46117

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 2329
بازدید دیروز : 2081
بازدید این ماه : 81937
بازدید امسال : 485055
بازدید کل : 36852128

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش