50 مطلب آخر
سیاستها : توضیح وزارت بهداشت درباره مشارکت بخش خصوصی در بیمارستان‌سازی

دربرنامه وزین «نبض» دیشب از شبکه خبر موضوع قراردادهای جدید وزارت بهداشت برای فرم دیگری از احداث و بهره برداری از بیمارستانها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.............

اما نکته جالبی در مسیر اجرای برنامه اتفاق افتاد که شاید اهداف برنامه را که تجلیل از این حرکت وزارت بهداشت بود به نوعی در هاله ای از ابهام فرو برد  ... برابر سیاق اینگونه برنامه های تلویزیونی که نفری که ساز مخالف را بایستی بزند خیلی هم نباید مخالف باشد  ،  اما ناخوداگاه  در مسیر حرفهای طرفین ، ناپختگی هایی صورت گرفت که انبوهی از سوال را در ذهن بیننده باقی گذاشت  .....  عدم تسلط دکتر دانش جعفری بر تعاریف و واژه های امورات بیمارستانی از یک طرف و کلی گویی های دکتر اعتمادیان در پاسخ به سوالات ساده و ابتدایی دکتر صفایی از یک طرف دیگر ، باعث شد سوال روی سوال در ذهن بیننده انباشته شود.................

واقعا هویت و تخصص و وابستگی و.. موسسه طرف قرارداد وزارت بهداشت چیست؟   

آیا این حضور با مشارکت تعاونی ها و بخش خصوصی واقعی تیم های پزشکی  نمیتوانست جایگزین شود؟   

آیا این نوع مشارکت را میتوان با نوع مشارکتی که مثلا خیران بدون چشم داشت سلامت در امثال پروژه «مهدی کلینیک»  به عهده دارند یکی دانست ؟  

آیا این نوع مشارکت را میتوان شبیه مشارکت نهادهای دولتی برای حل مشکلات درمان نظیر مشارکت اوقاف در بیمارستان «سلول درمانی رویان»   دانست؟   

آیا این نوع مشارکت بدون فراخوان و مزایده یا مناقصه یا.. با موسساتی غیر شفاف ،  آدم را یاد روش «خصولتی» معروف نمی اندازد ؟   تازه اگر یاد قراردادهای هزار میلیاردی شهرداری با بعضی ها نیاندازد؟  

این ها و سوالاتی نظیر آن در رابطه با میزان و علت و اساس اعتماد بی پایان و غیر تکراری متولیان به آن طرف قرارداد و واگذاری ملک دولت به ایشان و اصرار بر پرداخت از بیمه مکمل ، بیمه ای که  قراربود دیگر روی آن حساب باز نگردد و ...  البته همه سوالات نیست ، فقط سوالاتی است که «قابل پخش» است ...........

به هرحال وزارت بهداشت امروز مجددا مطالبی را در توضیح موارد برنامه دیشب ارایه داده است ولی جواب سوالهای فراوان ایجاد شده شاید در برنامه هفته بعدی «نبض» داده شود........ 

تحلیل ما

متن کامل

 

مشارکت بخش خصوصی به معنی خصوصی‌سازی بیمارستان‌ها نیست

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت تاکید کرد که مشارکت بخش خصوصی در توسعه و تجهیز بیمارستان‌های دولتی به هیچ وجه هزینه‌های پرداختی از سوی مردم را افزایش نخواهد داد.

دکتر ایرج حریرچی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید در بخش‌های مختلف بویژه حوزه سلامت مشارکت بخش خصوصی را طلبیده است، گفت: در زمینه توسعه زیرساخت‌های بخش بهداشت و درمان، مشارکت بخش عمومی و خصوصی اعتقاد راسخ وزارت بهداشت است؛ طرحی که کشورهای ثروتمند نیز به آن عمل می‌کنند.

وی گفت: در حال حاضر در کشور به ازای هر 1000 بیمار 1.7 تخت در بیمارستان‌ها داریم که این میزان در کشورهای دیگر سه تخت به ازای هر 1000 بیمار است. از طرف دیگر 40 درصد از این تخت‌ها فرسوده بوده و در برابر زلزله مقاوم نیستند. توزیع این تخت‌ها هم مناسب نیست؛ به طوری که برخی بیمارستان‌ها 110 درصد ضریب اشغال تخت دارند و در برخی دیگر این ضریب اشغال زیر 15 درصد است.

حریرچی با بیان این که با تغییر بافت جمعیتی و حرکت به سمت سالمندی، نیاز داریم تعداد تخت‌های بیمارستانی را افزایش دهیم، ادامه داد: برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام موجود و احداث مراکز درمانی جدید نیز با منابع دولتی، در خوشبینانه‌ترین حالت 10 الی 20 سال زمان نیاز داریم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دولت در این شرایط چاره‌ای جز مشارکت دادن بخش خصوصی در احداث بیمارستان‌ها و ارتقای خدمات این مراکز ندارد، گفت: پیاده کردن این طرح کاهش تصدیگری دولت را نیز به همراه دارد.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، توضیح داد: مدل قرارداد ما با بخش خصوصی به گونه‌ای است که 25 تا 30 درصد هزینه خدمات ارائه شده در بیمارستان‌ها از سوی بیمه‌های تکمیلی و مابقی توسط بیمه‌های پایه پوشش داده می‌شود. البته هدف اصلی ما تامین خدمات برای مردم با تعرفه دولتی است؛ یعنی بیشترین تمرکز بر بیمه‌های پایه بوده و بیمه‌های تکمیلی در مرحله بعدی قرار می‌گیرند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به این که اولین قرارداد وزارت بهداشت در این راستا با بنیاد مستضعفان برای احداث و تجهیز 5 بیمارستان در خرمشهر، آبادان و اهواز، به امضا رسیده است، افزود: هدف ما از اجرای این طرح به هیچ وجه خصوصی سازی نیست و به هیچ وجه قرار نیست هزینه‌های پرداختی از سوی مردم افزایش یابد. ضمن این که تاکید اصلی ما بر ارائه خدمات مناسب در مناطق محروم است.

 

 

توضیح وزارت بهداشت درباره مشارکت بخش خصوصی در بیمارستان‌سازی

مشاور عالی وزیر بهداشت چگونگی مشارکت بخش خصوصی در طرح‌های عمرانی این وزارتخانه و همچنین تجهیز بیمارستان‌های دولتی را تشریح کرد و گفت: قطعا خدمات در این بیمارستان‌ها با تعرفه دولتی ارائه خواهد شد.

دکتر داود دانش جعفری گفت: مدل مشارکت‌های عمومی – خصوصی، روشی است که بر اساس آن منابع مالی از طریق بخش خصوصی تجهیز و در جهت زیرساخت‌های مورد نیاز دولت هدایت می‌شود. ضمن این که هر کدام از طرفین دولتی و خصوصی نیز به اهداف خود می‌رسند.

وی با اشاره به تصمیم وزارت بهداشت برای جلب مشارکت بخش خصوصی به منظور ساخت و بهره‌برداری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی جدید، گفت: دولت وظایف بسیار سنگینی در حوزه سلامت دارد که در اصل 29 قانون اساسی به تفصیل به آنها اشاره شده است. این درحالیست که امکانات مالی دولت برای انجام این وظایف کافی نیست.

وی با بیان این که این پدیده مختص شرایط کنونی کشور که مشکلات مالی زیادی دارد، نیست، افزود: در بهترین شرایط اقتصادی کشور نیز امکانات مالی که به بخش سلامت اختصاص داده می‌شده، کافی نبوده است.

به گفته مشاور عالی وزیر بهداشت در حال حاضر در کشورهای دنیا بخشی از هزینه‌های طرح‌های عمرانی بخصوص در بخش سلامت از طریق بخش‌های غیردولتی تامین می‌شود، بدون این که حاکمیت این طرح‌ها به این بخش واگذار شود.

دانش‌جعفری همچنین گفت: این مدل که به مشارکت‌های عمومی – خصوصی معروف است، روشی است که بر اساس آن منابع مالی از طریق بخش خصوصی تامین و در جهت زیرساخت‌های مورد نیاز دولت هدایت می‌شود. ضمن این که هر کدام از طرفین دولتی و خصوصی نیز به اهداف خود می‌رسند.

وی با بیان این که مبانی این مدل در قانون بودجه سال 93 و قانون برنامه پنجم توسعه تعریف شده، خاطرنشان کرد: اخیرا وزارت بهداشت مبانی نظری این نوع طرح‌ها را برای بخش سلامت مطرح کرده و مشکلات اجرایی ناشی از اجرای آن را نیز در نظر گرفته است. علاوه بر آن، این که این وزارتخانه یک چارچوب قراردادی فراهم کرده که از این به بعد بتوانیم بسیاری از نیازهای بیمارستانی و تجهیزاتی را با کمک بخش غیردولتی فراهم کنیم.

مشاور عالی وزیر بهداشت همچنین توضیح داد: در این طرح با منابع بخش غیردولتی، زیرساخت‌های سلامت ساخته می‌شود و دولت یا صاحب دانشگاه علوم پزشکی تعهد می‌دهد مبالغی که بخش غیردولتی سرمایه‌گذاری کرده را با سود تعیین شده به صورت اقساط بازگرداند.

به گفته دکتر دانش جعفری با بازگرداندن اقساط، مالکیت تاسیسات بیمارستانی به دولت منتقل می‌شود.

وی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، با بیان این که یکی دیگر از نیازهای بخش سلامت نوسازی بیمارستان‌های قدیمی است که نیاز به منابع دارد، گفت: قطعا با پیاده‌سازی فرمول مشارکت‌های عمومی – غیر دولتی، وظایف آموزشی و پژوهشی این بیمارستان‌ها کماکان ادامه پیدا می‌کند. ضمن این که در این شرایط دولت تولیت خود را نیز حفظ خواهد کرد.

دانش جعفری ضمن بیان این که خدمات در این بیمارستان‌ها با تعرفه دولتی ارائه می‌شود، گفت: در این مدل تعداد تخت‌های بیمارستانی در یک مرکز دولتی حداقل به دو برابر افزایش می‌یابد و علاوه بر رشد کمی، ارائه خدمات نیز با کیفیت بهتری نسبت به گذشته انجام می‌گیرد

-------------------------------

پایان

منبع : ایسنا + مقدمه از مهندس اردلانی تاریخ : ۱۳۹۳/۶/۲۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4882

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1247
بازدید دیروز : 2281
بازدید این ماه : 64993
بازدید امسال : 64993
بازدید کل : 36432066

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش