50 مطلب آخر
درمانگاه : بین مطب‌های لوکس و مطب های استاندارد چه تفاوتهایی وجود دارد؟

مدیرکل نظارت سازمان نظام پزشکی ایران حداقل استانداردهای لازم برای مطب پزشکان را اعلام کرد و گفت: برخی پزشکان به بهانه داشتن مطب‌های لوکس،از بیماران پول بیشتری می‌گیرند که مردم باید مراقب باشند .......................

شهریار خاقانی  گفت: مطب پزشکان باید دارای شرایط و ضوابط خاصی باشد و صرفاً لوکس بودن دلیل بر این نیست که آن مطب ضوابط و استانداردها را رعایت کرده است .......................

وی ادامه داد: دریافت تعرفه خدمات پزشکی نیز بر اساس قانون تعرفه گذاری باید دریافت شود و پزشکانی که مطبهای لوکس و گرانقیمت دارند نباید بیش از تعرفه مجاز،از بیماران پول دریافت کنند ..................

تعدادی از استانداردهای یک مطب پزشکی به شرح ذیل است: .....

تحلیل ما

متن کامل

 

استانداردهای مطب پزشکان

بیماران فریب مطب‌های لوکس را نخورند

 

مدیرکل نظارت سازمان نظام پزشکی ایران حداقل استانداردهای لازم برای مطب پزشکان را اعلام کرد و گفت: برخی پزشکان به بهانه داشتن مطب‌های لوکس،از بیماران پول بیشتری می‌گیرند که مردم باید مراقب باشند

 

شهریار خاقانی  گفت: مطب پزشکان باید دارای شرایط و ضوابط خاصی باشد و صرفاً لوکس بودن دلیل بر این نیست که آن مطب ضوابط و استانداردها را رعایت کرده است.

 

وی ادامه داد: دریافت تعرفه خدمات پزشکی نیز بر اساس قانون تعرفه گذاری باید دریافت شود و پزشکانی که مطبهای لوکس و گرانقیمت دارند نباید بیش از تعرفه مجاز،از بیماران پول دریافت کنند.

 

مدیرکل نظارت سازمان نظام پزشکی ایران گفت: به عنوان مثال پرونده ای در سازمان مطرح شدکه پزشکی برای انجام عمل بوتاکس، 22 میلیون تومان از بیمار دریافت کرده بود خدمتی که نهایتاً 150 هزار تومان هزینه داشته است.این پزشک به دلیل اینکه فضای مطب خود را لوکس کرده بود این تعرفه را گرفت و بیمار نیز به دلیل این شرایط فریب خورد.

 

 

خاقانی افزود:مراکز درمانی و مطب ها باید استانداردهای ثابتی داشته باشند و رعایت آن برای تأمین نیاز بیماران کافی است.این استانداردها شامل فضای فیزیکی،تجهیزاتی،پرسنل و بهداشتی می‌شود.

 

وی گفت: بیماران به محل های فاقد نام و نشان مراجعه نکنند چرا که در این زمینه پرونده های زیادی وجود داشته که بیماران از طریق اینترنت،آدرس مطب را برای انجام درمانهایی که نیاز به لوازم و امکانات ویژه داشته است جستجو کرده‌اند.

 

 

خاقانی ادامه داد: بیماران برای انجام عمل لیپولیز و لیپوساکشن از طریق اینترنت به مطب مراجعه کرده‌اند در حالی که با خانه‌ای بدون تابلو مواجه شده‌اند و پس از ورود به آنجا و دیدن تجهیزات، عمل را انجام داده اند.یا متخصص ارولوژی عمل لیپوساکشن انجام داده در مطبی که تابلو نداشته است در حالی که انجام چنین درمانهایی عارضه داشته و گاهی نیاز به ICU دارد.

 

وی تصریح کرد: بیماران باید بدانند پیگیری مکانی که تابلوی طبابت ندارد و مطبی که بدون مجوز است برای سازمان نظام پزشکی سخت است چون پروانه طبابت ندارد و این متخلفان نیز تابلو نمی زنند تا از دید بازرسان به دور باشند.

 

مدیرکل نظارت سازمان نظام پزشکی ایران گفت: بیماران باید نام پزشک و تخصص او را از طریق سایت سازمان نظام پزشکی استعلام بگیرند.

 

استانداردهای لازم مطب پزشکان

مطب به محلی اطلاق می‌شود که پزشک دارای پروانه تأسیس مطب در آن به تشخیص بیماری و ارائه درمان اشتغال دارد در این محل بیماران، خدمت سرپایی تشخیص و درمانی را دریافت می‌کنند و در صورت نیاز به درمانگاه یا بیمارستان ارجاع می شوند.

 

انتخاب عناوین مجعول برای تابلو مطب نظیر انستیتو،‌مؤسسه، مرکز مطب شبانه روزی و نظایر آنها به هر شکل و عنوان ممنوع است.

 

ساختمان یا مجتمع  پزشکان به مجموعه ای از مطب های پزشکان اطلاق می‌شود که هر پزشک به طور مستقل به معاینه و مداوای بیماران می پردازد و ساختمان پزشکان موسسه پزشکی محسوب نمی شود و بکاربردن عناوینی مانند درمانگاه،‌کلینیک، پلی کلینیک، موسسه پزشکی برای ساختمان و مجتمع پزشکان ممنوع است.

 

تابلوی تمام پزشکان شاغل در این گونه مجموعه ها باید برابر ضوابط سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی در محل مناسب و در معرض دید نصب شود و فروش و تحویل هرگونه دارو، ملزومات و تجهیزات پزشکی در مطب ممنوع است.

 

البته مصرف داروهای اورژانس در موارد فوریتهای پزشکی و استفاده از ملزومات و تجهیزات پزشکی در درمان های سرپایی و سایر اقدامات مجاز در مطب، به عنوان مواد مصرفی خدمات پزشکی تلقی شده و مشمول این ضابطه نمی‌شود.

 

تعداد و شرایط کارکنان یک مطب باید متناسب با خدمات مجاز در مطب باشد و ساعات فعالیت مطب بنا به زمان فعالیت هر پزشک به نحو مقتضی مشخص و اعلام شود. انجام خدمات تزریقات و پانسمان در مطب، پس از اخذ مجوز قانونی مربوط بلامانع است.

 

انجام اقدامات تشخیصی یا درمانی که طبق ضوابط و مقررات باید در مؤسسه پزشکی مربوطه انجام گیرد و انجام اعمال غیر مجاز، مطبق مصوبه هیئت مدیره نظام پزشکی،‌در مطب ممنوع است.

 

در مطب هایی که تزریقات، پانسمان، جراحی های سرپائی با معاینات زنانگی به عمل می آید، واکسیناسیون تمام افرادی که به نحوی با بیمار یا وسایل و تجهیزات پزشکی ارتباط دارند بر علیه بیماری هپاتیت B الزامی است و حفظ سوابق واکسیناسیون با مصونیت جهت ارائه به بازرسان ضروری است.

 

فضای فیزیکی

هر مطب پزشکی باید حداقل دارای اتاق معاینه با فضای مناسب و یک سالن انتظار با مساحت مناسب و سرویس‌های کامل بهداشتی منطبق با شرائط منطقه ای و نظر دانشگاه یا دانشکده علوم پزشکی مربوط باشد.

 

هر مطب پزشکی دارای مجوز تزریقات و پانسمان، می تواند علاوه بر اتاقهای فوق، یک اتاق با حداکثر دو تخت جهت ارائه خدمات تزریقات دارو،‌سرم و انجام پانسمان تخصیص دهد.

 

وجود یک اتاق مجزا برای سایر خدمات پزشکی نظیر ثبت نوار قلبی، گچ گیری و اقدامات حیاتی اورژانس نظیر CPR (‌با رعایت جدا و محفوظ بودن بیماران ) اختیاری است ولی هرگونه افزایش اتاقها و تجهیزات که مطب را تبدیل به موسسه درمانی نماید، ممنوع است.

 

معاینه بیماران به طور همزمان مجاز نیست و محل معاینه بیماران باید از محل انتظار کاملاً جدا باشد. پوشش دیوارها و سقف باید سالم، صاف، بدون درز و شکاف و تمیز باشد.

 

کف تمام اتاقها، راهروها، توالت و محوطه دستشویی باید سالم، صاف، بدون درز و شکاف از جنس قابل شست‌وشو باشد. دیوارهای اتاق مربوط به واحد تزریقات و پانسمان، باید تا ارتفاع 1.80 متر از کف با کاشی،‌سرامیک یا سنگ پوشیده شده باشد. در غیر این صورت تمام وجوه دوار با رنگ قابل شستشو نظیر رنگ روغن زده و تمیز باشد.

 

نصب دستشویی همرا با مایع صابون در واحد تزریقات و پانسمان ضروری است.در و پنجره ها باید سالم و رنگ آمیزی شده و تمیز باشد همچنین میز و صندلی و نیمکت ها بایست سالم و قابل نظافت باشند.

 

 درجه حرارت اطاقها، هال و راهروها بر حسب فصول مختلف سال متعال باشد و حتی الامکان از تهویه مناسب و نور کافی برخوردار باشد. در این صورت عدم وجود سیستم حرارت مرکزی،‌ حداقل وسیله حرارتی قابل قبول بخاری نفتی کاربراتوردار و مجهز به دودکش مناسب است.

 

مقررات بهداشتی

وجود مواد پاک کننده مایع در دستشویی برای بیماران و مواد ضد عفونی کننده مناسب جهت سطوح و تجهیزات در مطب الزامی است.

 

اسفاده از وسایل یکبار مصرف با توجه به نوع خدمات برای هر بیماری ضروری است و می بایست پس از استفاده بطریق بهداشتی دفع گردند. تفکیک زباله های خطرناک ( وسایل عفونی، سوزن، تیغ بیستوری و سایر و وسایل برنده ، مواد آلوده به انساج و خون و سرم ) از زباله های عادی ضروری است و باید در کیسه های مقاوم زباله قرار گرفته و بطریق بهداشتی دفع شوند.

 

تیغهای جراحی و سر سوزنهای مصرف شده باید در ظروف مقاوم و ایمن جمع آوری و دفع بهداشتی گردند.

 

تمام تخت های قابل استفاده برای بیماران،‌دارای ملحفه تمیز و سالم و یا پوشش کاغذی مناسب پوشیده باشند و  ابزار مورد مصرف در مطب که نیاز به گندزدایی (Disinfection) و یاسترون کردن (Sterilization ) دارد باید به طور مرتب و مناسب بعد از هر بار مصرف، گندزدایی یاسترون گردد.

 

تجهیزات

مطب دارای واحد تزریقات و پانسمان، علاوه بر داروهای اورژانس باید مجهز به کپسول اکسیژن، وسایل تزریقات و پانسمان و تخت و فضای مربوطه باشد. در مطب هایی که اقدام به تلقیح واکسن می نمایند، رعایت زنجیره سرد در نگهداری واکسن الزامی است.

 

در مطب هایی که جراحی های سرپایی یا معاینات زنانگی به عمل می آید، وجود دستگاه نور یا اتوکلاو جهت استریلیاسون وسایل و ابزار جراحی و معاینه الزامی است.

 

بکارگیری فناوری و استفاده از تجهیزاتی که کاربرد آنها نیاز به اخذ پروانه فعالیت خاص دارند، در مطب ممنوع است ( مانند وسایل پرتو پزشکی، پزشکی هسته ای، رادیوتراپی، توانبخشی، اپی لیزر « لیزر پوست » و لیزیک « لیزر چشم »).

----------------------------

پایان

منبع : فارس تاریخ : ۱۳۹۳/۷/۱۷ تعداد بازدیدکنندگان : 5038

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1656
بازدید دیروز : 1302
بازدید این ماه : 17609
بازدید امسال : 17609
بازدید کل : 36384682

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش