50 مطلب آخر
خبرصنفی : 10 دیدگاه وزیربهداشت و معاونش درباره بیمارستانسازی و بیمارستانداری

در یکی دو ماه اخیر وزیر محترم بهداشت و معاونین ایشان نقطه نظرات جالب و کلانی را در سخنرانی ها و مصاحبه های مختلف  اعلام نموده اند که اگر چه اجرایی هم نباشد ولیکن قابل تامل و دقت نظر برای خبرگان بیمارستانسازی و بیمارستانداری کشور میباشد .........

تحریریه سایت بیمارستانسازی ، اهم این مطالب و گفته ها را  در 10 دیدگاه  بشرح ذیل جمع آوری و برای دقت نظر مدیران و کارشناسان بیمارستانی کشور در این محل تقدیم مینماید ..........................

تحلیل ما

متن کامل

 

نظرات وزیربهداشت و معاونانش در باره بیمارستانسازی و بیمارستانداری

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر بتوانیم سرمایه گذاری در بخش صنعت بیمارستان سازی را اقتصادی کنیم مطمئنا حضور خارجی ها می تواند استانداردهای خدمات درمانی را در کشور بهبود ببخشد و کمک موثری در این زمینه باشد...... دکتر سیدحسن هاشمی افزود: هنوز ظرفیت زیادی برای برطرف کردن مشکل کمبود تخت های بیمارستانی در کشور وجود دارد و می توان از ظرفیت حضور کشورهای خارجی از جمله ژاپن، کره جنوبی، چین و فرانسه در این زمینه استفاده کرد.وی تصریح کرد: کمبود تخت بیمارستانی در سراسر کشور مشهود است و به دلیل اقتصادی نبودن صنعت بیمارستان سازی در کشور نه بخش خصوصی حاضر به سرمایه گذاری در این زمینه بوده و نه دولت کاری کرده است.

هاشمی با بیان اینکه بیش از 40 شهر در اطراف تهران وجود دارد که هیچ فکر اساسی برای تامین نیازهای درمانی آنان نشده است؛ یادآورشد: اکنون در دولت برای شهرستان قرچک با 300 هزار نفر جمعیت، شهرقدس با 450 هزار نفر جمعیت و همچنین شهر ملارد و پرند و رباط کریم ( از شهرهای توابع استان تهران) تازه دارد فکر می شود و امیدواریم در همین دولت بیمارستان های این شهرها تکمیل شود و به بهره برداری برسد؛ البته که امید می رود بیمارستان رباط کریم به زودی افتتاح شود.

وزیر بهداشت گفت: به هرحال آن زمانی که باید برای کمبود تخت های بیمارستانی فکر و هزینه می شد، فکری نشد و ما اینگونه در این زمینه عقب افتادگی داریم.هاشمی افزود: این مساله موجب وارد آمدن فشار مضاعف به مردم و همچنین به جامعه پزشکی شده است و به نظر من اگر طی این سال ها فقط حق بیمه ای که مردم در تهران آن را می پردازند و به ویژه حق بیمه جامعه کارگری - که مبلغ آن از سفره آنان زده شده و برای هزینه درمانشان اختصاص یافته- صرف ایجاد زیرساخت و بیمارستان می شد، اکنون این کمبودها وجود نداشت.

وی تاکید کرد: تنها راهی که برای ما باقی مانده ضمن گسترش مراکز موجود که به دلیل محدودییت زمین هم کار ساده ای نیست، خرید از بخش خصوصی است که در دستور کار هست؛ این خرید خدمت از بخش خصوصی حداقل برای بیماران اورژانسی در صورتیکه ظرفیت خالی وجود داشته باشد، انجام خواهد گرفت.وی ادامه داد: اگر بتوانیم برای خرید خدمت از بیمارستان های خصوصی در قالب طرح تحول سلامت، هزینه بیشتری متقبل شویم و این امکان را در اختیار مردم قرار دهیم، بخشی از کمبودهای تخت های بیمارستانی برطرف می شود، البته این اقدام کافی نیست و برای بخش خصوصی هم بیمارستان داری صرف نمی کند و زیان بخش است.


ساخت 6 بیمارستان بزرگ در تهران

وزیر بهداشت اظهار داشت: سرمایه گذاری در حوزه صنعت بیمارستانی باید کاملا اقتصادی شده و تعرفه ها نیز حتما باید در بخش هتلینگ اصلاح شود؛ امسال هم پیشنهاد ما که با توافق نظام پزشکی بود، برای اصلاح این تعرفه ها در هیات وزیران رای نیاورد.هاشمی تاکید کرد:باید برای رفع کمبود تخت های بیمارستانی به سمت ساخت بیمارستان های بزرگ برویم؛ البته کار ساخت چند بیمارستان بزرگ، آغاز شد و بطورمثال دیروز قرارداد ساخت بیمارستان 750 تخت خوابه شهدای تجریش امضا شد و امیدواریم به سرعت کار آن پیش رود.

وی ادامه داد: کارهای ساختمانی سه بیمارستان دیگر نیز در تهران به زودی آغاز خواهد شد؛ یکی از این بیمارستان ها در پارک ولایت با ظرفیت یکهزار تخت احداث خواهد شد؛ ساخت دو بیمارستان دیگر هم که جزو بیمارستان های بزرگ شهر تهران است؛ آغاز خواهد شد.وزیر بهداشت تصریح کرد:تنها کاری که برای رفع کمبود تخت های بیمارستانی از دست ما برمی آید گسترش محدودی تخت ها با افزایش فضا و خرید خدمت از بیمارستان های خصوصی در تهران است که البته ظرفیت این بیمارستان ها اعم از بیمارستان های تامین اجتماعی، نیروهای مسلح ،خیریه و خصوصی تقریبا پر است.

 

 

ساخت بیمارستان ۶ هزار تختخوابی خارجی‌ها در ایران

وزیر بهداشت از ساخت بیمارستان ۶ هزار تختخوابی خارجی‌ها در ایران خبر داد و گفت: در این زمینه ژاپن، فرانسه، چین و کره جنوبی برای ساخت بیمارستانهای هزار تا ۶ هزار تختخوابی اعلام آمادگی کردند. سید حسن هاشمی ، درباره تاثیر توافق 1+5 با ایران به خصوص در عرصه حوزه سلامت از استقبال کشورهای اروپایی و آسیایی برای احداث بیمارستان در ایران خبر داد و گفت: هم اکنون برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و آسیایی از جمله ژاپن و کره جنوبی برای ساخت بیمارستان‌های هزار تختخوابی اعلام آمادگی کردند کما اینکه امروزه در دنیا بیمارستان‌ها بر مبنای حدود هزار تا دو هزار تختخوابی است.

وزیر بهداشت با اشاره به نمونه‌هایی از این بیمارستان‌ها به خصوص در کشور ترکیه با 5 هزار تختخواب عنوان کرد: کشور چین نیز اعلام آمادگی برای ساخت یک بیمارستان 6 هزار تختخوابی در ایران کرده است.

هاشمی ادامه داد: البته ما در این زمینه مشکلاتی از جمله تعرفه‌ها را داریم و دولت باید همانطور که برای حوزه‌هایی مانند برق و دام سوبسید می‌دهد حوزه سلامت را نیز واجب‌تر در نظر بگیرد زیرا انسان سالم محور توسعه است بنابراین در این زمینه باید در بودجه سال 95 و برنامه ششم سوبسیدهای لازم تامین شود زیرا ما هم‌اکنون عقب‌ماندگی‌های زیادی داریم و سال‌هاست که فقط 3 درصد اعتبارات برای ساخت بیمارستان‌ها اختصاص می‌یابد و این باعث شده تا از نظر زیرساخت‌های بیمارستانی عقب بمانیم.

وی با اشاره به اینکه نیمی از بیمارستان‌های ما بیش از 50 سال عمر دارند و در برابر زلزله و حوادث دیگر آسیب‌پذیر هستند خاطر نشان کرد: از طرفی نیز دچار کمبود 70 تا 80 هزار تخت بیمارستانی هستیم و با بودجه کنونی 35 تا 40 سال طول می‌کشد بتوانیم نیازهای تخت‌های بیمارستانی را برطرف کنیم زیرا فقط سالانه 2 هزار تخت می‌توانیم بسازیم بنابراین دولت و مجلس باید فرصت‌های سرمایه‌گذاری را فراهم کنند که سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با سودآوری که به دست می‌آورند مشتاق برای سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت ایران شوند

 

وزیر بهداشت : بیمارستان ها با کمبود 70 هزار تخت مواجه هستند

سید حسن قاضی زاده هاشمی اظهار داشت : برای ارتقای سطح هتلینگ بیمارستان های کشور بازسازی 50 هزار تخت بیمارستانی و به کارگیری 30 هزار تخت جدید انجام شده و بیمارستان های کشور با کمبود 70 هزار تخت دیگر مواجه هستند.
وی اضافه کرد : درحال حاضر وزارت بهداشت درطول سال تنها می تواند دو هزار تخت را به تعداد تخت های بیمارستانی کشور اضافه کند.
وزیر بهداشت دولت تدبیر وامید گفت : لازم است برای جبران کمبود تخت های بیمارستانی، مجلس ودولت زمینه را برای حضورسرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم سازند.
به گفته وی حمایت ازصندوق های بیمه ای، واقعی کردن تعرفه ها، تخفیف های مالیاتی وواگذاری تسهیلات بانکی برای سرمایه گذاران بخش بیمارستانی می تواند در زمینه برون رفت از این مشکل مفید باشد.
قاضی زاده هاشمی گفت : اگر سرمایه گذاری بخش خصوص در بیمارستان ها از تسهیلات بانکی و معافیت های مالیاتی بهره مند شوند وتعرفه ها واقعی شود، سرمایه گذاران این بخش نیز بدون دغدغه وارد فعالیت خواهند شد.

 

مسیر صحیح آن نیست که وزارت بهداشت، بیمارستان بسازد و اداره کند

دکتر سیدحسن هاشمی در مطلبی با عنوان "حوزه سلامت، نیازمند نگاهی نو" در وب سایت شخصی خود آورده است:« در سفری یک روزه به استان خوزستان از چند مرکز درمانی اهواز و شوش دیدار کردم. 

در دزفول اینک به ازای هر ١٠٠٠ نفر حدود 0.8 تخت وجود دارد، در حالی که متوسط کشوری 1.2 است؛ ترکیه اما 2.6 و کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌ طور متوسط هفت تخت به ازای هر ١٠٠٠ نفر دارند.

در حوزه سلامت  مسیر صحیح آن نیست که وزارت بهداشت، بیمارستان بسازد و اداره کند؛ باید بیمه‌ها سامان یابند؛ منابع‌شان بهتر از گذشته تأمین شود و موظف گردند خدمات پزشکی را بیش از قیمت تمام شده، با سود معقول و منطقی خریداری کنند. دولت نیز در فرصت باقیمانده، تعرفه‌ها را اصلاح و از مداخلات بی مورد پرهیز نماید. آن وقت است که بخش خصوصی همان‌طور که در شاخه‌های مختلف صنعت فعال شده، در حوزه سلامت هم ورود و سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

 

 

 اختصاص سهم ۳ تا ۳.۵ درصدی اعتبارات ساخت بیمارستان از محل بودجه عمرانی

وزیر بهداشت، از اختصاص سهم ۳ تا ۳.۵ درصدی اعتبارات مورد نیاز برای ساخت بیمارستان از محل بودجه عمرانی کشور در سالیان گذشته انتقاد کرد. .دکتر سید حسن هاشمی افزود: دولت و مجلس تصمیم گرفته اند تا در حال حاضر پروژه هایی که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند را تکمیل کند.

وی خاطر نشان کرد: با شروع طرح تحول نظام سلامت حدود ۱۰ میلیون نفر از اقشار محروم و کم درآمد جامعه تخت پوشش بیمه قرار گرفتند و از ۲۰ سال پیش تا کنون پوشش بیمه همگانی به صورت مصوبه قانونی بر عهده دولت بود که دولت یازدهم این کار را انجام داد.

هاشمی در خصوص درخواست مسئولان و نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی برای احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی در این شهر گفت: برای ساخت این بیمارستان لازم است تا سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعتبار لازم را در بودجه سال ۹۵ ببیند.

وی افزود: ممکن است دولت به تنهایی نتواند ساخت این بیمارستان را انجام دهد بنابراین مردم و خیرین سلامت دزفول همان گونه که در ساخت مراکز بهداشتی و درمانی گذشته مشارکت کرده اند در ساخت این بیمارستان نیز باید کمک کنند چرا که ساخت یک بیمارستان با این تعداد تخت از سوی دولت ممکن است حتی ۱۰ سال زمان ببرد.

وزیر بهداشت تأکید کرد: متاسفانه در سالیان گذشته تنها ۳ تا ۳.۵ درصد بودجه عمرانی کشور را برای ساخت بیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی اختصاص می یافت که امیدواریم در آینده این میزان را افزایش دهند تا عقب ماندگی های طرح های حوزه سلامت کاهش یابد.

هاشمی با اشاره به اینکه اگر بناست تحولی صورت گیرد لازم است تصمیمات جهادی از سوی مسئولان و سیاست گذاران به منظور کاهش مشکلات مردم گرفته شود، گفت: در حال حاضر مشکلات زیادی در خصوص ساخت بیمارستان و تخت بیمارستانی داریم اما وظیفه وزارت بهداشت تربیت نیروی انسانی برای مراکز بهداشتی و درمانی است.

 

 

تامین تختهای بیمارستانی با بودجه دولتی  40 سال طول می‌کشد

وزیر بهداشت درباره کمبود تخت‌های بیمارستانی و رفع آن از سوی وزارت بهداشت گفت: 50 هزار میلیارد تومان برای تامین کمبود تخت‌های بیمارستانی نیاز داریم.  قاضی زاده هاشمی افزود: اگر بخواهیم برای تامین این رقم به منابع دولتی فکر کنیم، تصوری خیالی است. ما برای تامین این رقم به کمک بخش خصوصی و سرمایه گذاری‌های بین المللی نیاز داریم.

وی با اشاره به بهبود وضعیت صنعت برق،‌ آب، کشاورزی و دام با حضور و فعالیت بخش خصوصی گفت: از بودجه عمومی سوبسیدهایی تعریف شد و این بخشها بهره مند شدند. لازم بود بخش سلامت در این زمینه دیده شود به نحوی که بتوانیم سرمایه سرمایه گذاران را نیز برگردانیم چرا که سرمایه گذاران در این بخش به فکر بازگشت سرمایه خود نیز هستند.

وی افزود: ما با بودجه دولتی می توانیم سالانه تنها 2 هزار تخت تامین کنیم و با این روند تامین تختهای بیمارستانی 40 سال طول می‌کشد، امیدواریم در بودجه سال 94 هم دولت و هم مجلس به این موضوع توجه کنند.

قاضی زاده هاشمی گفت: همانطور که برای تهیه علوفه، غذای دام، آب و برق فکر کردند به این حوزه نیز فکر کنند و من فکر می کنم؛ ارزش فکر کردن به آن کمتر از موارد گفته شده نیست. وزیر بهداشت گفت: ما همان اندازه که به گندم نیاز داریم به ذخیره خون و ارائه خدمت هم نیاز داریم. نمی‌شود؛ فقط شعار دهیم و بگوییم که محور توسعه انسان سالم است و در کل اعتبارات عمرانی کشور سهم حوزه سلامت را سه درصد در نظر بگیریم.

 

 

بیمارستان‌های هشتاد ساله و صد ساله باید از دور خارج شوند 

معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه نیازمند بیمارستان‌های جدید هستیم، گفت: بیمارستان‌های هشتاد ساله و صد ساله باید از دور خارج شوند و بیمارستان‌های مدرن و بزرگ جایگزین آنها شود. محمد حاجی آقاجانی درباره کمبود تخت‌های بیمارستانی و اقدامات وزارت بهداشت برای تامین این تخت‌ها گفت: دولت در بهترین حالت می‌تواند، سالی 2 هزار تخت بیمارستانی ایجاد کند. پس ما برای رسیدن به حل مشکل کمبود 70 هزار تخت بیمارستانی باید فکر دیگری کینم.

وی تصریح کرد: البته وزارت بهداشت از حیث منابع عمومی بیکار ننشسته و در جهت تکمیل بیمارستان‌های فعلی نیز بسیار تلاش شده است، اما درباره کمبودهای اصلی  باید عنوان کرد که این مشکل بدون مشارکت بخش غیردولتی قابل رفع نیست.

معاون درمان وزارت بهداشت، تاکید کرد: وزارت بهداشت برنامه‌ریزی‌های لازم را برای حضور گسترده بخش خصوصی و جذب سرمایه‌های خارجی انجام می‌دهد و تلاش می‌کند که سرمایه‌گذاران متقاعد شوند که حوزه سلامت و به طور خاص حوزه خدمات بیمارستانی می‌تواند؛ برای آنها جذابیت داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه اصلاح تعرفه‌ها نیز با همین هدف انجام شد، گفت: مهمترین اقدام وزارت بهداشت در جهت افزایش سرمایه‌گذاری و گسترش تخت‌های بیمارستانی، اصلاح تعرفه‌ها بود.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر سرمایه‌گذار ببیند که خدمات، تعرفه مناسب دارد و سود منطقی برای سرمایه‌‌اش وجود دارد به سرمایه‌گذاری ترغیب می‌شود.

آقاجانی با اشاره به اینکه تسهیلات لازم برای صدور مجوزها به سرمایه‌گذاران نیز ایجاد شده است، افزود: وزارت بهداشت آماده است که از سرمایه‌گذاران در این زمینه با تعرفه و شرایط مناسب استقبال کند.

معاون وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که با وجود کمبود تخت‌های بیمارستانی و فرسوده بودن 50 درصد از  بیمارستان‌های کشور، اعتباربخشی بیمارستان‌ها چگونه انجام می‌شود، گفت: قدمت بیمارستان‌ها را نمی‌توانیم تغییر دهیم. متوسط عمر بیمارستان‌ها بالای 30 سال است که در تهران این رقم بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه این بیمارستان‌های فرسوده مشکلات زیادی را برای افرادی که خدمت می‌دهند و دریافت کنندگان خدمات ایجاد می‌کند، گفت: البته ما باید از همین ظرفیت خوب نگهداری کنیم. در برنامه ارتقای هتلینگ بیمارستان‌ها در راستای طرح تحول سلامت تلاش کردیم تا کیفیت تخت های بیمارستانی افزایش پیدا کند و 30 هزار تخت بیمارستانی در جریان این طرح نوسازی شدند.

به گفته آقاجانی امکانات هتلینگ بیمارستان ها از گذشته بسیار بهتر شده و اینها همه جزیی از بررسی‌های اعتباربخشی به حساب می‌آیند.

وی نوسازی، بهینه سازی و رشد هتلینگ را بسیار مهم دانست و افزود: مردم ما شاهد هستند که در بیمارستان‌ها وضعیت امکانات هتلینگ قابل مقایسه با قبل از اجرای طرح تحول سلامت نیست، اما مشکل قدمت بیمارستان‌ها صرفا با این اقدامات برطرف نخواهد شد.

معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ما نیازمند بیمارستان‌های جدید هستیم، افزود: بیمارستان‌های هشتاد ساله و صد ساله باید از دور خارج شوند و بیمارستان‌های مدرن  و بزرگ جایگزین آنها شود.

آقاجانی افزود: با این وجود ما تلاش کردیم همین ناوگان فرسوده را در حین حرکت بازسازی کنیم  و این کار بزرگ و سختی است که بیمارستان‌ها انجام می‌دهند. بیمارستان‌ها در حالی که ضریب اشغال تخت ‌آنها بیش از 80 درصد است، توانسته‌اند 80 درصد ناوگان سلامت کشور را نیز نوسازی کنند.

 

 

 

فرار بیمارستانها از ورشکستگی

معاون درمان وزارت بهداشت، معتقد است که بیمارستان های دولتی و دانشگاهی کشور بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت، از خطر ورشکستگی دور شده اند. اگر حمایت های مالی وزارت بهداشت نبود، بیمارستان های دولتی «ورشکسته» بودند و حتی شاید تعطیل هم می شدند. حالا بعد از گذشت ۱۴ ماه از اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی، معاون درمان وزارت بهداشت معتقد است که این بیمارستان ها از خطر ورشکستگی نجات یافته اند

معاون درمان وزارت بهداشت، اولین چالش پیش روی بیمارستان های دولتی را کمبود تخت عنوان کرد و اظهارداشت: بحث کمبود تخت و عدم توسعه بیمارستان های کشور یک موضوع جدی است که به دلیل عدم سرمایه گذاری کافی در طی دهه های گذشته رخ داده است، بطوریکه در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت کشور ۱.۵ تخت بیمارستانی داریم. در حالی که این عدد در ژاپن ۱۳.۵، در کره ۱۰.۵، در اروپا ۷.۵، در ترکیه ۲.۷ و در اکثر کشورهای منطقه ما هم بیش از تعداد تخت بیمارستانی در ایران است.

آقاجانی با تاکید بر اینکه ۱.۵ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت کشور شامل بیمارستان های دولتی و خصوصی است، تصریح کرد: این وضعیت باعث شده تا مردم در صف انتظار قرار بگیرند. گاهی اوقات این سئوال مطرح می شود که اگر کمبود تخت بیمارستانی داشتید چرا طرح تحول نظام سلامت را آغاز کردید.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این سئوال، توضیح داد: مگر می شود به بهانه کمبود تخت بیمارستانی و یا کمبود پرستار، از مردم در مقابل هزینه ها محافظت نکنیم. چون یکی از اهداف طرح تحول نظام سلامت، ارتقای کیفیت خدمات درمانی و محافظت از مردم در مقابل هزینه های پرداختی است.

آقاجانی ادامه داد: آیا این درست است که کمبود تخت و پرستار را بهانه کنیم و از مردم در مقابل هزینه هایی که پرداخت می کنند، محافظت نکنیم.

معاون وزیر بهداشت با گریز به مشکلات و گرفتاری های مردم در گذشته برای دریافت خدمات درمانی، افزود: این درست نیست که به بهانه کمبود تخت و پرستار، مردم به زیر خط فقر بروند. ما هم باید از مردم در مقابل هزینه ها دفاع کنیم و هم باید کیفیت خدمات را ارتقاء دهیم.

آقاجانی با اشاره به این مسئله که منابع دولت اصلا کفایت لازم را برای توسعه کامل خدمات بیمارستانی ندارد و ما باید از منابع غیردولتی هم برای توسعه بیمارستان های کشور استفاده کنیم، اظهارداشت: اگر بتوانیم شاخص تخت بیمارستانی را به حدود ۲.۷ به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت برسانیم، در آن صورت می توانیم ادعا کنیم که یک وضعیت نسبتا مطلوب در توسعه بیمارستانی داریم.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: در واقع، مهمترین چالش های پیش روی طرح تحول نظام سلامت، کمبود نیروی انسانی، عدم توسعه یافتگی بیمارستان ها و کمبود تخت بیمارستانی است.

وی در ادامه به دیگر برنامه های جدید معاونت درمان وزارت بهداشت در سال ۹۴ اشاره کرد و افزود: یکی از برنامه های ما، ارتقای خدمات بیمارستانی است، بطوریکه ۹ برنامه در دستور کار داریم.

آقاجانی از استقرار مدل هیئت امنایی در بیمارستان های دولتی به عنوان یکی از برنامه های ۹ گانه نام برد و گفت: توسعه اورژانس های بیمارستانی، برنامه بعدی معاونت درمان است. معاون وزیر بهداشت افزود: اولین محلی که مردم با بیمارستان تماس پیدا می کنند و خیلی هم برای مردم اهمیت دارد، بخش اورژانس است. بر همین اساس، در ۱۰۰ بیمارستان و مراکز تروما کشور، اورژانس ها را توسعه خواهیم داد.

وی به برنامه سوم معاونت درمان وزارت بهداشت برای ارتقای کیفیت خدمات بیمارستانی اشاره کرد و گفت: برنامه بعدی توسعه بخش های ویژه بیمارستانی (آی سی یو) است. که در حال حاضر ۵۷۰۰ تخت آی سی یو در کشور داریم و به همین تعداد یعنی ۵۷۰۰ تخت آی سی یو، کمبود داریم. آقاجانی افزود: در سال جاری ایجاد ۲۲۰۰ تخت «آی سی یو» در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد که شامل بخش های ویژه بزرگسالان، کودکان و نوزادان است.

معاون درمان وزارت بهداشت، از توسعه و بهسازی بلوک های زایمانی به عنوان برنامه چهارم نام برد و گفت: ۳۶۶ بلوک زایمانی در دستور کار بهسازی و توسعه است. همچنین در قالب این بلوک های زایمانی، برنامه جدیدی داریم که بر اساس آن، ۱۰۰۰ واحد مستقل زایمانی برای حفظ حریم خصوصی مادران ایجاد خواهیم کرد. وی در ادامه به ۵ اقدام مهم وزارت بهداشت در جهت ترویج زایمان طبیعی در کشور اشاره کرد و افزود: اولین اقدام، رایگان شدن زایمان طبیعی بود. ترویج زایمان بی درد، آموزش مادران، پرداخت تشویقی به متخصصان زنان و ماماها، و پنجم، توسعه و بهسازی بلوک های زایمانی است.

آقاجانی ، برنامه پنجم معاونت درمان را ارتقای کیفیت ویزیت عنوان کرد و گفت: ساخت ۲۲۰ پلی کلینیک تخصصی در سطح کشور را در دستور کار داریم.

 

تغییر مفهوم رضایتمندی بیماران در بیمارستانداری و بیمارستانسازی

معاون درمان وزارت بهداشت، به تشریح دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت پرداخت و گفت: ۸۳ درصد خدمات بستری در بخش دولتی ارائه می شود. دکتر محمد آقاجانی اظهارداشت: امروزه مفهوم رضایتمندی بیماران در تمام دنیا در حوزه مراقبت های پزشکی اهمیت بسیار ویژه ای یافته است، چراکه بیماران و همراهان آنها مشتریان اصلی و نهایی بیمارستان ها بوده و وظیفه اصلی ارائه دهندگان خدمت، برآوردن نیازهای واقعی و محسوس   و تحصیل رضایت آنهاست.

وی افزود: سهم عمده این رضایتمندی متاثر از کیفیت و تنوع خدمات اقامت بیمار و رفتار کارکنان بیمارستان ها است و هرچه این خدمات متنوع تر و با کیفیت بهتر ارائه شود، رضایت بیماران و احتمال انتخاب مجدد بیمارستان توسط آنها بیشتر می شود.

به گفته دبیر اجرایی ستاد کشوری برنامه تحول نظام سلامت، در کشور ما ۸۳ درصد از خدمات بستری در بخش دولتی ارائه می شود، اما با این وجود، خدمت گیرندگان، از کیفیت خدمات اقامت بیمار ارائه شده توسط بیمارستان های دولتی راضی نیستند. از این رو ارتقاء کمی و کیفی خدمات اقامت بیمار بیمارستانی، گامی اساسی در جهت افزایش رضایت خدمت گیرندگان خواهد بود و برای تحقق این هدف نیز، تعریف استاندارد های خدمات اقامت بیمار و یکپارچه سازی آن، ضروری می نماید.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۷۰ بیمارستان تابعه وزارت بهداشت، با ۷۸ هزار تخت بیمارستانی در حال ارائه خدمات درمانی و بستری به هموطنان هستند.

آقاجانی گفت: ارزیابی کارشناسان نظارت در آغاز برنامه تحول نظام سلامت نشان می داد که متوسط عمر بیمارستان ها ۳۵ سال است. این در حالی بود که در سال ۱۳۸۳ ، ۶۷ درصد کل تخت ها فرسوده بودند تعداد ۸۰ هزار تخت تا پایان سال ۱۳۹۴ برای تجهیز بیمارستان های موجود، مورد نیاز بود.

وی اظهارداشت: بر اساس آمار و مستندات به ازای هر ۱۰۰۰ نفر یک تخت در بیمارستان های دانشگاهی و یک و نیم تخت در تمامی بیمارستان های کشور (دولتی، خصوصی، خیریه، تامین اجتماعی و...) موجود است.

 

--------------------------

پایان

منبع : ایرنا + ایسنا + مهر + ایلنا + تسنیم تاریخ : ۱۳۹۴/۵/۲۶ تعداد بازدیدکنندگان : 3664

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 592
بازدید دیروز : 4068
بازدید این ماه : 19208
بازدید امسال : 85719
بازدید کل : 36452792

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش