50 مطلب آخر
امداد و درمان : زمزمه‌ تحول در اورژانس کشور

هنوز چندی از طرح تحول سلامت نگذشته بود که با اعلام ضرب‌الاجل وزیر بهداشت، زمزمه‌های تحول اساسی در اورژانس کشور بویژه اورژانس‌های بیمارستانی نیز به گوش رسید .................

تحلیل ما

متن کامل

 

زمزمه‌ تحول در اورژانس کشور

 

چندی از طرح تحول سلامت نگذشته بود که با اعلام ضرب‌الاجل وزیر بهداشت، زمزمه‌های تحول اساسی در اورژانس کشور بویژه اورژانس‌های بیمارستانی نیز به گوش رسید.

 

 ازدحام برخی اورژانس‌های بیمارستانی و عدم ارایه خدمات مناسب به مردم، عرصه سلامت را هم بر ارایه کنندگان خدمات و هم بر گیرندگان آن تنگ کرده بود؛ بطوریکه همواره شاهد بودیم بیماران چندین ساعت در اورژانس معطل می‌ماندند؛ بماند که کمبودهایی مانند تخت، پرسنل، فضای نامناسب و... گلوی اورژانس‌های کشور را می‌فشرد و البته هنوز هم یکی از دغدغه‌های اصلی نظام درمان کشور به شمار می‌رود.

 

در چنین شرایطی بود که پای تحول به‌ اورژانس‌ها باز شد و 220 میلیارد تومان اعتبار برای تحول در اورژانس‌های بیمارستانی دیده و قرار شد تا بیش از 100 بیمارستان بزرگ و پر ازدحام کشور که بیشتر بیمارستان‌های ترومایی بودند، از نظر فضای فیزیکی و فرایند اورژانس اصلاح شوند و بتوانند تعبیر واحدی از خدمات اورژانس ارایه دهند و به این ترتیب بود که بحث مدیریت جامع بخش‌های اورژانس به عنوان یکی از طرح‌های تحولی اورژانس کشور آغاز شد.

 

همچنین بحث ارتقای کیفیت پرسنل، تدوین پروتکل‌های اجرایی اورژانس، استفاده از تجهیزاتی چون موتور آمبولانس و بالگردهای مناسب اورژانس از جمله برنامه‌های تحول بود که در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی دنبال شد.

 

اکنون که به اواخر سال 94 نزدیک می‌شویم، چگونگی روند انجام این طرح‌ها را از دکتر امین صابری‌نیا، رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور جویا شدیم که در پی می‌خوانید:

 

3 مسیر تحول در اورژانس پیش بیمارستانی

صابری‌نیا با بیان اینکه تحول در اورژانس پیش بیمارستانی را در سه مسیر پیش گرفتیم و تقریبا به پایان آنها رسیده‌ایم، گفت: اولین مسیر بحث رتبه‌بندی پرسنل بود که در این زمینه اقدامات آموزشی انجام و آموزش مربیان تکمیل شده است. همچنین برنامه‌ها و فرآیندهای اجرایی نوشته شده و در صورتی که سازمان سنجش آمادگی داشته باشد و بتوانیم هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم، در اردیبهشت ماه سال آینده آزمون جامع رتبه‌بندی را برگزار می‌کنیم تا سطح علمی، عملیاتی و مهارتی پرسنل اورژانس را به صورت علمی پیاده کنیم.

لباس اورژانس تغییر می‌کند

وی مسیر دوم تحول در اورژانس پیش بیمارستانی را عملیاتی کردن لباس اورژانس عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه لباس فعلی اورژانس هماهنگ با فعالیت آنها تعریف نشده، این لباس معمولی برای برخورد با بیماران ترومایی، حرکت در مسیرهای صعب العبور و... امکان‌پذیر نیست و به چابکی اورژانس نیز کمک نمی‌کند. بر این اساس طرح تحقیقاتی یکساله‌ای در این زمینه انجام شد و تا یک هفته آینده بحث عملیاتی کردن لباس اورژانس جهت ابلاغ به وزیر بهداشت آماده می‌شود تا بتوانیم یک لباس عملیاتی مناسب جهت ارایه خدمات سازمانی اورژانس تعریف کنیم.

مسیر سوم تحول و تدوین پروتکل جامع اورژانس پیش بیمارستانی

صابری‌نیا درباره مسیر سوم نیز گفت: مسیر سوم در این راستا بحث نوشتن پروتکل‌های اجرایی اورژانس بود. در این زمینه دستورالعمل جامع اورژانس پیش بیمارستانی را تهیه کردیم که بعد از تایید معاون درمان و با ابلاغ شخص وزیر، بتوانیم یک دستورالعمل جامع پیش بیمارستانی را به کل کشور ابلاغ کنیم. نهایتا بحث اتوماسیون نیز مطرح است که این موضوع با تاخیر آغاز شد. در زمینه اتوماسیون اورژانس امیدواریم بتوانیم یک اتوماسیون کشوری تعریف کنیم که تمام فرآیندهای اورژانس در آن وارد شود.

وی درباره اهمیت ایجاد اتوماسیون اورژانس در تمام کشور، گفت: در حال حاضر در زمینه نحوه ثبت اطلاعات اورژانس نیازمند سیستم نرم افزاری کاملا پیشرفته هستیم تا کلیه اطلاعات اورژانس را ثبت کند. بر این اساس دو نرم افزار در کشور ارزیابی شد که اشکالاتی در ثبت اطلاعات داشتند اما اکنون سیستم وزارت بهداشت و اورژانس کشور در تلاش است تا یک ماه آینده یک نرم افزار جامع را برای تمام دانشگاه‌ها ابلاغ کند و بر اساس آن بتوانیم تمام کشور را پایش کنیم.

صابری‌نیا با بیان اینکه هنوزدر برخی دانشگاه‌ها خدمات‌مان را به صورت دستی ثبت می‌کنیم، ادامه داد: در حالیکه باید همه اطلاعات به صورت الکترونیکی ثبت شوند تا میزان خطای انسانی به صفر برسد. اهمیت ایجاد این نرم افزار برای اورژانس بیمارستانی و پیش بیمارستانی این است که قبل از اینکه بیماری را به بیمارستانی ارجاع دهیم، اطلاعات لازم بیمار را از طریق سیستم الکترونیکی به بیمارستان ارسال کنیم تا بیمارستان آمادگی لازم برای پذیرش بیمار اورژانس را داشته باشد.

توسعه و بهسازی؛ دو مسیر تحول در اورژانس بیمارستانی

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور در ادامه صحبت‌هایش به دو مسیر تحولی در اورژانس بیمارستانی اشاره و اظهار کرد: اولین مسیر در این زمینه توسعه 120 اورژانس پرازدحام و بزرگ بود که برای آنها انجام اقداماتی از جمله تایید و طراحی نقشه، تعیین پیمانکار و آغاز کار را پیش‌بینی کردیم. بر این اساس اکنو 100 درصد این دانشگاه‌ها نسبت به تایید نقشه اقدام کرده و در مرحله تعیین پیمانکار برای آغاز کار هستند. بنابراین امیدواریم در کشور طی شش ماه آینده با 120 اورژانس متناسب و مطابق با استانداردهای تعیین شده در بحث بیماران ترومایی و بیمارانی که به اورژانس‌های شلوغ مراجعه می‌کنند، مواجه باشیم.

و نتیجه بهسازی 50 بیمارستان دیگر

صابری‌نیا با بیان اینکه مسیر دوم تحول در اورژانس بیمارستانی را همراه با مسیر اول پیش بردیم، افزود: بر این اساس برای توسعه زیرساخت‌ها و بهبود فضای 50 بیمارستان دیگر که اورژانس‌های خلوت‌تر و با تعداد مراجعه کمتر بودند، اقدام کردیم و اکنون تقریبا 32 مورد از این بیمارستان‌ها به بهسازی رسیده‌اند؛ به طوری که هم از نظر هتلینگ، سازه و هم از نظر فرایندی شرایط مناسبتری را جهت ارایه خدمات به مردم ایجاد می‌کنند.

دستورالعملی که بعد از 40 سال تدوین شد

وی با اشاره به تدوین دستورالعمل جامع اورژانس بیمارستانی، تاکید کرد که این دستورالمعل در صورت تایید معاونت درمان و ابلاغ وزیر بهداشت به تمام دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

صابری‌نیا گفت: این اولین بار است که بعد از 40 سال یک دستورالعمل جامع رفتار مدیریتی تدوین شده و آماده ابلاغ است. حال اگر این اتفاق رخ دهد تحول عظیمی برای خدمات سلامت در بخش اورژانس بوده و امیدواریم هر چه سریع‌تر ابلاغ شود تا بتوانیم با یک رفتار یکسان در تمام کشور، برخوردهای پزشکی داشته باشیم؛ بطوریکه همه سیستم درمانی بدانند که با چه رفتاری در مواجهه با بیماران اقدام کنند و از برخوردها و تفسیرهای سلیقه‌ای فاصله بگیرند.

---------------

پایان

منبع : ایسنا تاریخ : ۱۳۹۴/۱۱/۱۷ تعداد بازدیدکنندگان : 2729

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
پربیننده ترین مطالب در زمینه
امداد و درمان
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 353
بازدید دیروز : 3309
بازدید این ماه : 19615
بازدید امسال : 19615
بازدید کل : 36386688

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش